Úvod » V KUCHYNI » KUCHYŇSKÉ NOŽE A PŘÍSLUŠENSTVÍ » Kuchyňské nože podle použití » Japonské a čínské nože » Santoku Japonský nůž CLASSIC Colour Fresh Rosemary 17 cm - Wüsthof Dreizack Solingen

Tím, čím je šéfkuchařský nůž pro evropské kuchyně, je santoku pro Japonsko a celou Asii. Jeho tvar, hmotnost a hrubost ho činí tak všestranným, že ho lze použít k mletí a sekání bylinek, zeleniny a ovoce, ale i k přípravě ryb a masa. Ostrá čepel santoku umožňuje krájet tenké až papírově tenké plátky, což z něj činí nepostradatelnou součást kuchyní po celém světě.
Údržba:
Myjte ručně a ihned osušte. Nepoužívejte abrazivní houbičky ani nenechávejte nůž namočený ve dřezu. Bezpečně skladujte pomocí bloku nebo ochranného pouzdra. Nepoužívejte tvrdé nebo křehké povrchy jako sklo, kov nebo tvrdé dřevo. Pravidelně ostřete pomocí kamene, ocílky nebo ručního brousku.


Na výrobu nožů značky Wüsthof Dreizack Solingen jsou používány výhradně ty nejlepší výchozí materiály.
Kované nože Wüsthof vznikají z jednoho kusu chrom-molybdenové oceli ve 40ti pracovních krocích. Od kování, přes tvrzení až k broušení a montování nožů.
Doživotní záruka od Wüsthof Dreizack Solingen.
Wüsthof Dreizack Solingen je jeden z předních světových výrobců kvalitních kuchyňských nožů. Od svého zrodu je stále ve vlastnictví zakladatelovi rodiny, a to již sedm generací. Změna názvu Dreizack, nebo Ed. Wüsthof-Dreizackwerk, nezměnil vůbec nic na kvalitě a filosofii této značky.
Trojzubec je synonymem nejvyšší kvality a funkce, byl registrován roku 1895 v Berlínské patentové kanceláři a je uznáván na celém světě jako vedoucí značka kuchyňských nožů mezi profesionály i šéfkuchaři doma.
