Úvod » V KUCHYNI » KUCHYŇSKÉ NOŽE A PŘÍSLUŠENSTVÍ » Kuchyňské nože podle použití » Japonské a čínské nože » Santoku Japonský nůž CLASSIC 17 cm - Wüsthof Dreizack Solingen
Japonský tvar čepele s obzvláště ostrou čepelí a širokým ostřím je ideální pro nejjemnější krájení. Poloviční ochrana prstů a užší čepel snižuje hmotnost nože a to zajišťuje precizní krájení a snižuje únavu při krájení.
Tento nůž patřil původně do do zrušené řady Le Cordon Bleu. Byl jedním z nejprodávanejších modelů této řady a proto ho Wüsthof přeřadil do řady CLASSIC. Tyto nože jsou o 30% lehčí než klasické nože řady Classic a byly vyvinuty ve spolupráci se specialisty z kuchařských škol Le Cordon Bleu.
Na výrobu nožů značky Wüsthof Dreizack Solingen jsou používány výhradně ty nejlepší výchozí materiály.
Kované nože Wüsthof vznikají z jednoho kusu chrom-molybdenové oceli ve 40ti pracovních krocích. Od kování, přes tvrzení až k broušení a montování nožů.
Doživotní záruka od Wüsthof Dreizack Solingen.
Wüsthof Dreizack Solingen je jeden z předních světových výrobců kvalitních kuchyňských nožů. Od svého zrodu je stále ve vlastnictví zakladatelovi rodiny, a to již sedm generací. Změna názvu Dreizack, nebo Ed. Wüsthof-Dreizackwerk, nezměnil vůbec nic na kvalitě a filosofii této značky.
Trojzubec je synonymem nejvyšší kvality a funkce, byl registrován roku 1895 v Berlínské patentové kanceláři a je uznáván na celém světě jako vedoucí značka kuchyňských nožů mezi profesionály i šéfkuchaři doma.